За тиждень до Великодня святкуємо вербну неділю. Її ще називають «шутковою» або «квітною». За легендою, коли Ісус Христос їхав на осляті, то люди встеляли йому шлях пальмовими гілками, вітаючи Месію. Відтоді пішов звичай святити гілки. У південних країнах ростуть пальми, тому там освячують гілки цих дерев. Але у нас нема пальм, тому наші предки були змушені вибрати якесь інше дерево. Їх вибір впав на вербу, ми далі притримуємось його: святимо вербові гілки. Та й на ній раніше від інших дерев розпускаються бруньки.

Учні колегіуму Крупа А., Кудін Д., Пулик О. стали учасниками V Всеукраїнської олімпіади «Юні знавці Біблії», яка проходила 29-30 березня 2012 року в Національному університеті «Острозька академія» за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України та Українського Біблійного товариства.

До участі були запрошені учні 1-11 класів, переможці відповідних шкільних та регіональних предметних олімпіад, які вивчають предмети духовно-морального спрямування: «Етика», «Основи християнської етики», «Християнська етика в українській культурі», «Етика: духовні засади», «Людина і світ», «Людина і суспільство», а також усі бажаючі.

27 березня 2012 року хоровий колектив колегіуму під керівництвом п. Марії Кривко  взяв участь у районному конкурсі духовної пісні. Колегіанти виконали пісню «Будь Благословенний» і гімн колегіуму «Владико Отче». Ми заспівали, як завжди, дуже гарно. Тому  зайняли перше місце в районі. Щиро дякуємо Господу Богу, п. Марії Кривко, п. Світлані Кривко і всім тим, хто брав участь у конкурсі.

«Проектування розвитку та психолого-педагогічного супроводу обдарованої особистості».

Під такою назвою з 22 по 23 березня 2012 року в Бучачі відбулася ІV Всеукраїнська науково-практична конференція, присвячена 20-річчю заснування НАПН України.

Високопреподобний отче Макарію!

Щиро вітаємо Вас із днем народження! Безмежно вдячні Вам за чуйне серце, теплоту, за людяну і просту душу, за любов до нас.

Ісус Христос — єдиний Спаситель людини. Хресна дорога — це дорога спасіння. На ній ми бачимо, як Божа любов перемагає людський гріх. Здається, що немає правди на землі. Господь Ісус запевняє нас: «Я — дорога, правда і життя» (Ів. 14, 6). Однак, багато з тих, хто бачив скатованого Ісуса, увінчаного терням, засумнівався в Ньому. Одні — втекли, інші — відреклися. Та серед невірства учнів і всієї ворожої люті Христос іде, щоб перемогти зло.

Час Великого посту — це містерія Хресного шляху Ісуса Христа, яка заохочує й нас взяти свій хрест і піти за Спасителем. «Коли хтось хоче йти за мною, нехай зречеться себе самого, візьме хрест свій і йде за мною» (Мт. 16, 24).

«Це час підхожий, це час покаяння»

Ось уже проминули різдвяні свята, які щорічно пригадують нам радісну вістку про прихід Спасителя, і настає час, коли Христова Церква вводить нас у період Великого посту. У чому суть цієї прадавньої традиції християн? Так, у час Чотиридесятниці нам слід утримуватись від гучних забав, обмежити себе в споживанні окремих страв, висповідатись, прийняти Святе Причастя... Але чи формальне виконання цих побожних практик і приписів становить суть Сорокаденного посту? Не зовсім. Якщо ми розумітимемо піст як щось таке, що обмежує нас, накидає нам якісь додаткові повинності, то цей час стане для нас чимсь незрозумілим, обтяжливим і небажаним. А тоді ми не зможемо здобути ті багаті плоди, які приносить досвід глибоко пережитого Великого посту.

Досвід та практика суспільного життя свідчать про те, що наявність обдарованості та високого інтелектуального потенціалу нації — запорука найбільших успіхів у будь-якій сфері діяльності держави. Саме тому в системі освіти ХХІ століття великого значення набуває робота з обдарованими дітьми. Проблема обдарованості в наш час стає все більш актуальною. Це насамперед пов’язано з потребою суспільства в неординарних творчих особистостях. Будь-якому суспільству потрібні обдаровані люди, і завдання його в тому, щоб виявити і розвинути здібності всіх його представників.

ЗУСТРІЧАТИ ХРИСТА КОЖНОМУ ДОВЕДЕТЬСЯ. 15 лютого Церква святкує Стрітеня Господнє. Зустріч з Богом неминуча для кожної людини, і вона відбувається тут, на землі, перш ніж буде інша зустріч — остання і вічна. Все вирішується в житті кожної людини в залежності від того, як вона ставиться до Христа, і тут не може бути ніякої середини: або ми з Христом Богом, або проти Нього. Лише на короткий термін можна запевнити себе і оточуючих, що твій життєвий чи політичний шлях може бути багатовекторним і багатоплановість життя — природний стан. У всій повноті це розкриється і в останній зустрічі (Стрітенні) Бога з нами, коли Він прийде судити світ. Саме слово «стрітення» в перекладі з церковнослов’янської мови означає «зустріч».

27 січня учні колегіуму вирушили до Києва в Київський національний університет культури і мистецтв, бо там був День відкритих дверей. Нас там тепло зустріли професори і студенти. Вже з 7:00 години ранку ми були в університеті. Після реєстрації та смачного сніданку ми відправились на екскурсію інноваційними лабораторіями Університету культури. Ми побували у навчальних лабораторіях Інституту готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, Української академії перукарського мистецтва та декоративної косметики при КНУКіМ, Інституту журналістики і міжнародних відносин, Інституту дизайну та реклами, Інституту кіно і телебачення та інших структурних підрозділах Університету.

Пожертва

Пожертва

Газета

Газета «Цвіт нації»

YouTube-канал

Державна служба якості освіти
JSN Solid is designed by JoomlaShine.com