Дорогі випускники!

Сердечно вітаю вас із успішним закінченням колегіуму імені святого Йосафата!

Закінчення школи — незабутній і хвилюючий момент у житті кожної людини. Позаду залишається безтурботне дитинство, попереду — доросле, самостійне життя з його радостями і новими досягненнями, хвилюваннями і турботами. Час навчання — це час, який дарував вам Господь, щоб ви змогли відкрити сенс життя! Це час великих горизонтів, високих почуттів і пошуків. У Євангелії від Івана Ісус, звертаючись до Своїх перших учнів, запитав їх: «Чого шукаєте?» Ці слова, це питання, пронизують простір і час тих, які вступають до нового життя, які шукають власний шлях. Сьогодні Христос наближається до кожного з вас і пропонує Себе, як відповідь на таке питання. Він є відповіддю на бажання мати життя, яке було б гідним, щоб його прожити.

Сміливо робіть свій вибір! Довіртеся Ісусові, а Він ніколи вас не розчарує. Христос є таким Вчителем, що ніколи не залишає Своїх учнів, веде їх до висот святості.

Нехай вас підтримує приклад багатьох Його учнів, що жили з новизною Євангелія у серці! Нехай ваше життя буде шляхом до Триєдиного Бога! Нехай святий Йосафат буде вашим покровителем на цій дорозі досконалості!

о. Іриней Гумен, ЧСВВ, ігумен монастиря, директор колегіуму

 

Ось і настала та знаменна, урочиста і зворушлива подія — закінчення школи. Це свято найкращої пори в житті людини — свято юності. Від щирого серця вітаю вас із закінченням школи і початком дорослого життя. Позаду — звичне подвір’я рідного колегіуму, такі до болю знайомі коридори, попереду — незвідані дороги майбутнього.

Дорогі випускники, а пам’ятаєте, як все розпочиналося? Одного вересневого ранку ви, дехто з радістю та завзяттям, дехто з острахом та сльозами на очах приїхали до нас із різних куточків України. Ви провчилися хто два, а хто й чотири роки. Залишаються позаду ваші шкільні роки — найбільш безтурботна та щаслива пора життя, а нині, озброєні певним багажем знань та досвідом, випорхуєте з-під дбайливих крил своїх вчителів у незвіданий світ. Впевнена, що наш колегіум став для вас другою домівкою, а друзі-однокласники — вашою міцною родиною. Ми, ваші наставники, намагалися робити все можливе, щоб замінити батьків. Ці роки були сповнені цікавих учнівських турбот, надій, сподівань і розчарувань, великих перемог і окремих невдач. У колегіумі у Вас все було вперше: нові вчителі, перші значні досягнення, нові друзі, перше кохання.

Любі випускники! Мені б дуже хотілося, що б ви взяли з собою і пронесли крізь усе життя тепло батьківського дому, ніжну мамину колискову пісню, батьківську мудрість і знання, подаровані вам вчителями. Вони обов'язково оберігатимуть вас і допомагатимуть вам! Бажаю кожному з Вас впевненості у собі, у своїх силах, непохитно вірити у свій успіх, у свою велику мету, у свою щасливу долю! Завжди пам’ятайте, що головне в житті — творити добро, допомагати людям, дарувати радість, шанувати батьків та вчителів, працювати наполегливо й натхненно. Щиро бажаю кожному з вас бути впевненому у своїх силах. Сміливо робіть свій вибір. Вчіться, працюйте, творіть і дерзайте. Пам’ятайте, що ми, ваші вчителі, будем радіти вашим успіхам і чекати зустрічі з вами. У народі кажуть: «Письменник живе у своїх книжках, художник у картинах…, а вчитель у думках і справах учнів».

Дорогі мої діти, бажаю вам широкої і світлої дороги в житті, наполегливості в досягненні наміченої мети, ніколи не забувати своїх наставників, їхньої життєвої науки і мудрості! Хай щедрою на добро та радість буде ваша доля!

Нехай кожна мить буде повна надії
І нехай пощастить здійснити усі свої мрії!
Удачі, натхнення й духовного росту,
Хай буде в житті усе легко та просто!

 Із любов’ю та найкращими побажаннями
Савченко Г.Р., класний керівник 11-А класу

Шановні батьки, вчителі, гості, дорогі колегіанти!

Щиро вітаю усіх вас із цим величним і прекрасним святом.

Сьогодні ми прощаємося із найстаршими колегіантами, з вами, наші випускники!

Ви навчались у колегіумі, де вас єднало не тільки навчання, але й побут. І повсякчас ви були разом, стали єдиною родиною, християнською спільнотою, ви змужніли, набрались розуму, почерпнули із джерела знань, виросли. Тепер у вашому житті наступають великі зміни. Ви самостійно та свідомо обираєте свою дорогу у житті.

Незважаючи ні на що, світ направду є прекрасним. Все, створене Богом, досконале. І Життя — це безцінний дар. Бережіть його. Почніть бути досконалими і щасливими. І завжди будьте такими!

Все Господь створив в любові і благодаті. А людина — вершина Божої любові, творіння Бога. Кожен із вас є дорогоцінним і неповторним, унікальним та єдиним. Пробуджуйте внутрішню волю. Прагніть пізнати своє покликання. Прислухайтесь до свого серця, до своєї совісті. Совість людини — це голос Божий. Господній світич — дух людини, що вивідує всі глибини серця. Хто йде за справедливістю і милосердям, знайде життя.

Нехай вашим девізом у житті будуть слова: «Жити і творити добро!» Живіть самі і дайте жити іншим. Залишайтесь завжди людьми. Будьте вимогливими до себе і справедливими до інших. Майте серце, сповнене миру, любові і добра. Виховуйте силу власного духу. Живіть у злагоді із собою та оточуючими.

Наше життя — боротьба! Обирайте завжди добро, любов і правду. Будьте твердими і рішучими. Пам’ятайте, що коренем християнської любові є смиренність, великодушність, постійна боротьба проти егоїзму. Тільки міцна віра пробуджує до праведного життя. Знайте, що падає той, хто перестає молитися. А людина, котра молиться, має світло Божої любові. Навчитись молитись — це значить навчитись жити, навчитись бути щасливим. Не бійтесь! Божа любов навчить вас і допоможе пережити все, що трапиться на вашому шляху. Творіть мир! Носіть силу Божої любові! Нехай Бог миру і любові завжди буде з вами!

Святе Письмо нас вчить: «Ліпше ніж золото придбати мудрість; краще набути розум, аніж срібло», «Розум — джерело життя тим, хто його має», «Серце розумного знання добуває і вухо мудрих шукає науки», «Хто здобуває мудрість, той любить свою душу; хто розуму пильнує, той знайде добро», «Де є любов і мудрість, там немає ані страху, ані незнання».

Прагніть бути досконалими та святими. Святими — значить нормальними: здоровими тілом і душею, радісними, щасливими, щирими, відкритими, співчутливими, готовими допомогти.

Будьте світлом! Усім несіть мир, любов і добро.

Любіть і поважайте своїх батьків, цінуйте друзів, шануйте священиків, вчителів, наставників, бережіть коханих вам людей; не зраджуйте ні собі, ні іншим; піклуйтесь про дітей. Створюючи сім’ї, пам’ятайте, що ваша половина найкраща, бо саме вона — Ваша. Плекайте любов, хороші стосунки у сім’ях, родинах. Саме із ваших маленьких (чи великих) сімей і починається велика, славна Україна. Живіть, творіть, працюйте на славу Божу, на благо своєї Батьківщини та добробут своїх сімей!

Хай стеляться під ноги килими,
Щоб сонце віри в кожного не згасло.
Бо ви Вкраїни улюблені сини.
Хай Вас Господь Благословляє рясно!
Через те, що любить вас Любов,
Ви любов’ю стаєте. 

Із любов’ю, Дякун Оксана Богданівна,
класний керівник 11-Б класу

Христос Воскрес!

Високопреподобні отці і брати, дорогі гості, вчителі і працівники колегіуму, люблячі наші батьки і випускники 2012 року!

Наше життя — це довгий і прекрасний шлях пізнання, на якому долею визначено багато поворотів, і легких і складних. Сьогодні для нас відкрито нову й чудову сторінку життя — закінчення колегіуму, вибір майбутньої професії і перший крок у дорослий світ.

Від імені усіх випускників я хочу подякувати найперше Господу Богу за те, що ми мали змогу здобути свої знання в найкращому навчальному закладі України — колегіумі ім. св. Йосафата. Ці роки були сповнені цікавих учнівських турбот, надій, сподівань і розчарувань, великих перемог і окремих невдач. У колегіумі в нас було все вперше: нові вчителі, перші значні досягнення, нові друзі, падіння і злети, перше кохання…

Хочу подякувати духовним наставникам, які нас направляли на вірний шлях. Допомагали нам словом у важку хвилину. Дякуємо Вам за те, що Ви кожного дня молилися за нас і з нами, з’єднували нас із найкращим порадником — Господом Нашим Ісусом Христом у Святій Тайні Сповіді і Євхаристії. Навчили нас відкрити своє серце Богу і жити згідно Його заповідями. Дякуємо вам, наші духовні наставники!

Дорогі наші вчителі і вихователі! Ми до­рослішали і черпали від вас знання, багатіли вашим досвідом, купалися у промінні ваших усмішок, грілися теплом вашої любові і доброти. Ми інколи були нерозсудливі, непослідовні, часом егоїстичні, але ви любили нас. Ми пустували, втікали з уроків, не виконували домашніх завдань, але ви прощали нам. Ми потребували вашої допомоги і дорікали вам за неї, але ви допомагали нам. Ви робили добро, ми забували подякувати, але ви безкорисно знову робили його. Ви віддавали нам найдорожче — ваш час, який невблаганно вплітав сивину у ваше волосся, але, незважаючи на це, ви жили з нами і для нас. Дякуємо вам за все, наші вчителі і вихователі!

Спасибі всім працівникам колегіуму, які дбали завжди про нас, щоб ми були здоровими, ситими, охайними. Всім вам сердечно дякуємо!

Дорогі наші люблячі батьки! Ми дякуємо вам найперше за дар життя, бо якщо б не ви, то нас не було б. Ви нас завжди підтримували і переживали разом із нами. Наші проблеми — це були і ваші проблеми. Ви виховували нас і дали нам зрозуміти, що основне в житті — це бути Людиною. Ми маємо ставитися до людей так, як хочемо, щоб ставилися до нас. Дякуємо вам, наші любі і найдорожчі у світі батьки!

Дорогі друзі! Сердечно вітаю вас із довгоочікуваним святом отримання атестату! Нехай вашим кредом у житті будуть слова святого Августина:

«Коли мовчиш — мовчи з любові.
Коли говориш — говори з любові.
Коли виправляєш — виправляй з любові.
Коли вибачаєш — вибачай з любові.
Май завжди в глибині серця корінь любові.
З того кореня виростуть тільки добрі справи».

Бажаю вам, мої друзі, щоб ви не заблукали у цьому світі, стали на правильний шлях, досягли успіху у житті, були здорові і щасливі. Також бажаю кожному з вас впевненості у собі, у своїх силах, непохитно вірити у свій успіх, у свою велику мету, у свою щасливу долю!

Злагоди вам, Миру та добробуту. До зустрічі! Хай вам завжди щастить, нехай з вами перебуває Господь Бог і допомагає долати всілякі труднощі у новому дорослому житті! З Богом, мої найкращі друзі!

Кудін Дмитро, головний редактор,
випускник колегіуму, учень 11-А класу

Пожертва

Пожертва

Газета

Газета «Цвіт нації»

Державна служба якості освіти
JSN Solid is designed by JoomlaShine.com