У четвер, 26 березня, у м. Бучачі за сприяння отців Василіян відбулась Театралізована Хресна Дорога за участю Товариства Українських Студентів-Католиків «Обнова» з Івано-Франківська.

Цього року це вже не перша Хресна Дорога, яку організовує це Товариство, але самі виконавці ролей виконали все до найменшої дрібниці так, наче вперше. Розуміючи, страсті Ісуса Христа, молодь старалась дати змогу людям краще пізнати Його страждання та муки за наші гріхи. І саме це дійство допомагає усвідомити роль Господа у нашому житті.

У Тернополі 24 березня хорові учнівські колективи області зібралися у палаці культури «Березіль», де проводився обласний фестиваль-конкурс духовної пісні «Молитва за Україну». Від Бучацького району в цьому конкурсі приймав участь хоровий колектив колегіуму ім. святого Йосафата, керівник Заслужений працівник культури Марія Кривко. Жюрі конкурсу визначало найкращих під час прослуховування двох творів.

Хресна Дорога по БучачуТретя недiля Великого посту називається Хрестопоклонною — вiд поклонiння Хресту i розiп’ятому на ньому Господу слави. В цей день Церква поклала читати Євангелiє про несення кожним iз нас власного хреста, тобто страждань i скорбот, якi трапляються на нашому життєвому шляху i пов’язанi з вiрою Христовою.

«Хто хоче йти за Мною, нехай зречеться себе, i вiзьме хрест свiй, i за Мною йде», — сказав Господь. «Бо хто хоче душу свою спасти, той погубить її; а хто погубить душу свою заради Мене i Євангелiя, той спасе її. Бо яка користь людинi, коли вона придбає ввесь свiт, а душу свою занапастить? Або що дасть людина взамiн за душу свою? Бо якщо хтось посоромиться Мене i Моїх слiв у родi цьому перелюбному i грiшному, того посоромиться i Син Людський, коли прийде у славi Отця свого з ангелами святими» (Мк. 8, 34-38).

п. Христина Кузьо

Свято ШевченкаТарас Григорович Шевченко — велика та невмируща слава українського народу. В його особі український народ ніби злив свої найкращі духовні сили й обрав його співцем своєї історичної слави і соціальної недолі, власних сподівань і прагнень. Під думи народні налаштував свою ліру Кобзар, тому й оживало в його слові все те, що таїлося в самій глибині серця. Із тим скарбом — словом свого найкращого сина — український народ і виходить до всіх людей.

6 березня 2010 року в ЗОШ №2 відбулися районні змагання з настільного тенісу. Брала участь і команда нашого рідного колегіуму. Честь цього навчального закладу захищали Бушта Микола та Іванців Михайло. У фіналі грали три команди: із Сновидова, Жизномира та Бучацького колегіуму ім. св. Йосафата. Відверто кажучи, гра наших тенісистів приємно здивувала місцеву публіку.

Проблем із суперниками у Миколи Бушти не виникало. Микола спокійно стояв на своєму і впевнено переграв своїх суперників. Звичайно, без хвилювань не обійшлося, але це особливо не вплинуло на гру. Безсумнівною була перемога Бушти Миколи.

Господи Ісусе Христе, Ти сказав, що коли хтось хоче бути твоїм учнем, повинен взяти свій хрест і йти за Тобою разом із Страждальною Матір’ю аж на Голготу не тільки для того, щоб змилосердитись над тобою та співчувати, але щоб помогти Тобі нести хрест, сказати, що люблю Тебе, Господи. Я теж хочу з Тобою терпіти за себе і за інших.

3 березня 2010 року до колегіуму прибули діти різного віку із Переволоцької ЗОШ I-II ступенів. Вони поставили надзвичайно красиву «Хресну дорогу». На це дійство прийшли поглянути усі колегіанти і багато вчителів.

Кожну стацію яскраво описували страждання, муки і смерть Господа нашого Ісуса Христа. Також ставили приклади із реального життя різних людей з різними життєвими ситуаціями. Усі були в захваті від їхнього чарівного співу, оскільки практично уся «Хресна дорога» була співаною. Їх не можна було не слухати. Колегіанти і вчителі мали змогу багато зачерпнути корисного для своєї душі...

Пожертва

Пожертва

Газета

Газета «Цвіт нації»

YouTube-канал

Державна служба якості освіти
JSN Solid is designed by JoomlaShine.com