На сьогоднішній день фізична культура є важливим чинником для підвищення соціальної і психологічної активності людей. Кожен повинен дбати про своє фізичне здоров’я, адже воно є складовою щастя. Науковцями доведено, що здорові люди менше піддаються стресам та хворобам, у них сильний імунітет. Про це і дбають колегіанти.

Уже ввійшло у звичку напередодні Дня захисника Вітчизни проводити у нашому колегіумі «Козацькі забави». Мета заходу — не лише фізичний розвиток школярів, але й прагнення залучити учнів до національних традицій, звичаїв та обрядів, загальнолюдських цінностей козацької моралі. Цьогоріч вони пройшли у монастирському парку. Участь у змаганнях взяли команди 8-11 класів.

Колегіанти змагалися у різноманітних конкурсах: представлення команд, перетягування канату, стрільба, попадання ядром у колесо, передавання м’яча, попадання м’ячем у трубу, метання довбні… Безперечно, окремі завдання були важкуваті, але цікаві. Погода теж нам сприяла.

Всі із захопленням спостерігали за наймолодшими учасниками — восьмикласниками. Їхньому бажанню перемогти треба позаздрити. Вони з честю витримали всі випробування.

Кожен конкурс мав своїх лідерів. Та не настільки важливо, хто переміг. Такі змагання згуртовують колективи, виховують вміння співпрацювати єдиною командою. І все ж переможці були вибрані з двох вікових груп 8–9 та 10–11 класів. У старшій групі перемогу здобула команда 11-Б, а в молодшій — 9-А класу. Учасників свята директор колегіуму о. Іриней Гумен ЧСВВ нагородив грамотами. Та найбільшою винагородою був спільний козацький куліш із грибами та шашликом.

Дуже добре, що в нашому навчальному закладі організовуються такі конкурси, в основі яких лежить фізична та військова підготовка. Таким чином ми забезпечуємо впевнене майбутнє нашої держави.

Пожертва

Пожертва

Газета

Газета «Цвіт нації»

Державна служба якості освіти
JSN Solid is designed by JoomlaShine.com