У 2023 році ми вшановуємо 400-ліття від мученицької смерті святого Йосафата Кунцевича, покровителя нашого ліцею. Ця ювілейна дата стала для нас нагодою наново відкрити для себе особу великого подвижника, ченця та пастиря, прикладом героїчного служіння Богові, щоб усіх об’єднати в «Одно» для Христа.

Протягом тижня ліцеїсти мали можливість перегорнути сторінки історії життя славного українського святого, беручи участь в різних заходах. Зокрема, 08 листопада 2023 року педагогічний та учнівський колективи Бучацького ліцею імені Святого Йосафата відвідали виставу «Слідами священномученика», приурочену 400-річчю мученицької смерті св. свщм. Йосафата Кунцевича, яку презентував Монаший театр братів-Василіан під назвою «В каптурах».

11 листопада наші ліцеїсти взяли участь у Великій вечірній з литією, яку очолив владика Василій Тучапець, Екзарх Харківський.

12 листопада ми традиційно відзначаємо День пам’яті священномученика Йосафата Кунцевича, покровителя ліцею. Урочистості з нагоди цього свята розпочались Божественною Літургією. Опісля ліцеїсти представили театралізоване дійство «Апостол єдності», під час якого присутні мали нагоду переглянути сценки із життя святого Йосафата, що доповнювались розповідями та піснями.

Почесним гостем ліцею був владика Василій, який привітав усіх присутніх зі святом та  поблагословив на успішне навчання.

Вшанування 400-ліття мученицької смерті Йосафата Кунцевича в час розв’язаної кровопролитної війни, що триває, набуває великої символічності. Святий допомагає нам усвідомити уроки історії та є орієнтиром у нашому житті.

Пожертва

Пожертва

Газета

Газета «Цвіт нації»

YouTube-канал

Державна служба якості освіти
JSN Solid is designed by JoomlaShine.com