Головне завдання вчителя, як відомо, навчити дитину, зацікавити тим чи іншим матеріалом, пояснити незрозуміле, пробудити інтерес до невідомого.

Тож саме над цим і працюють вчителі-словесники Бучацького ліцею імені Святого Йосафата. З 09 по 13 листопада в закладі освіти був проведений тиждень української мови та літератури, в рамках якого сплановано і успішно проведено ряд заходів.

Для учнів восьмого класу організовано інтелектуально-розважальну гру «Рідна мова чиста як роса», у якій взяли участь три команди. Учасникам змагань запропоновано 8 завдань, які були націлені на знання рідної мови. Колегіанти продемонстрували високий рівень знань, неабияку спритність. За підсумками квесту команди набрали приблизно однакову кількість балів і посіли І, ІІ та ІІІ місця, отримавши солодкі подарунки.

Для учнів 9-А класу вчитель Борис Р.І. організувала конкурс «Без мови немає народу, як сонця без сяйва й тепла!», а для учнів 9-Б класу Пулик О.С. провела мовну вікторину «Подорож океаном рідної мови».

Також учні 9-х класів долучилися до написання ХХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності «Виклики книжкової ери», який транслювався по українському радіо та телебаченні.

Для учнів 8–11 класів в День української писемності організовано І етап Міжнародного конкурсу ім. Петра Яцика.

Заходи, проведені впродовж декади, були різноманітні, цікаві, сприяли розвитку творчої активності, пізнання, активної життєвої позиції.

Пожертва

Пожертва

Газета

Газета «Цвіт нації»

YouTube-канал

Державна служба якості освіти
JSN Solid is designed by JoomlaShine.com