Справжня розкіш — це розкіш людського спілкування
Антуан де Сент-Екзюпері

Головне завдання вчителя, як відомо, навчити дитину, зацікавити тим чи іншим матеріалом, пояснити незрозуміле, пробудити інтерес до невідомого.

Тож саме над цим і працюють вчителі-словесники Бучацького колегіуму. Вже стало доброю традицією в навчальному закладі проводити предметні тижні і декади. На початку листопада в навчальному закладі була проведена декада української мови та літератури, в рамках якої сплановано і успішно проведено ряд заходів.

Для учнів восьмого класу організовано квест «Мовно-літературний вояж», у якому взяли участь три команди. Учасникам змагань запропоновано 5 завдань, які необхідно було відшукати у різних місцях колегіуму, попередньо розшифрувавши маршрут руху. Запитання були націлені на знання рідної мови та літератури. Колегіанти продемонстрували високий рівень знань, неабияку спритність, адже кожна команда намагалась виконати завдання першою. За підсумками квесту команди набрали приблизно однакову кількість балів і посіли І, ІІ та ІІІ місця, отримавши солодкі подарунки.

Учні 9-х класів написали Всеукраїнський радіодиктант, який транслювався по українському радіо та телебаченні.

Для учнів 8-11 класів напередодні Дня української писемності організовано І етап Міжнародного конкурсу ім. Петра Яцика, переможці якого (Алексеєв Михайло, Гладун Максим та Ледней Ян) взяли участь у районному етапі.  

На завершення Тижня до 130-ї річниці з дня народження Остапа Вишні учителем української мови та літератури Борис Р.І. та бібліотекарем Феськів Н.В. проведено «Літературний ярмарок».

Заходи, проведені впродовж декади, були різноманітні, цікаві, сприяли розвитку творчої активності, пізнання, активної життєвої позиції.

Пожертва

Пожертва

Газета

Газета «Цвіт нації»

Державна служба якості освіти
JSN Solid is designed by JoomlaShine.com