У четвер, 26 березня, у м. Бучачі за сприяння отців Василіян відбулась Театралізована Хресна Дорога за участю Товариства Українських Студентів-Католиків «Обнова» з Івано-Франківська.

Цього року це вже не перша Хресна Дорога, яку організовує це Товариство, але самі виконавці ролей виконали все до найменшої дрібниці так, наче вперше. Розуміючи, страсті Ісуса Христа, молодь старалась дати змогу людям краще пізнати Його страждання та муки за наші гріхи. І саме це дійство допомагає усвідомити роль Господа у нашому житті.

Коли розпочалась Хресна Дорога, все навкруги заполонила тиша. Напевно, кожен зокрема в ту хвилину уявляв собі той час, коли все це відбувалось насправді, коли терпіння Христа і Його смерть на хресті, дали нам вічне життя. Дивлячись в очі присутніх людей, можна було побачити співчуття, смуток та жаль. Мабуть розуміли, що це за наші гріхи Син Божий несе такий важкий тягар. Протягом всіх стацій люди перебували поруч з Ісусом, не в тому сенсі, що вони йшли біля акторів, а в тому — що їхні душі і серця піднеслись до Господа, що вони зрозуміли ціну відкуплення людства. Безперечно, були дуже зворушливі моменти, адже молодь Товариства старалась достукатись до кожного, зокрема. І їм це вдалось.

Після закінчення дійства,  о. Макарій Солюк, ЧСВВ висловив щиру подяку членам ТУСК «Обнова» за гарну працю і духовне збагачення парафіян. А самі парафіяни були щиро вражені і дякували молоді за прекрасне виконання Хресної Дороги, та найбільшою подякою були їхні сльози, усвідомлення і розуміння Ісусових мук.

З гарними та приємними враженнями молоді хлопці та дівчата повернулись до своїх повсякденних обов’язків та турбот, але безперечно ця подія надовго залишиться у їхній пам’яті. Бо це все на славу Божу.

Марія Левицька,
учасниця Хресної Дороги

Пожертва

Пожертва

Газета

Газета «Цвіт нації»

Державна служба якості освіти
JSN Solid is designed by JoomlaShine.com