Вивчення природничих наук спрямовано на розвиток особистості учня, його природних задатків, інтелекту, здатності до самоосвіти; формування наукового світогляду учня на основі знань про оточуючий світ, основні закони розвитку природи. На уроках хімії вивчаються основні хімічні закони, формуються навички безпечного поводження з речовинами у побуті, проходить розкриття ролі хімії у розвитку промисловості та у забезпеченні добробуту людини.

Більше ніж 200 років тому Михайло Ломоносов написав: «Широко простягає хімія руки свої у справи людські… Куди не кинемо оком, всюди постають перед нами успіхи її розвитку».

У сучасному світі із хімією пов’язані майже всі сторони нашого буття. Завдяки їй за останні роки суттєво змінилися обриси навколишнього середовища. І з кожним наступним роком вона усе впевненіше входить у наше життя.

Хімія і біологія — найкращі з наук, але вони можуть бути друзями і ворогами, убивати все живе або допомогти сповна відчути красу життя. Ці науки дуже потрібні й корисні тоді, коли вони в «руках» людей, що мають глибокі і міцні знання. Тоді ці люди приносять користь суспільству, не допускають екологічних катастроф і забруднення природи. Ми повинні використовувати ці знання грамотно, відповідально, щоб зберегти для наших нащадків чисту і здорову планету.

Виховання в учнів екологічної культури, поглиблення практичних знань з хімії і біології, розвиток творчих здібностей було найголовнішим завданням учителів-предметників при плануванні й методичному забезпеченні тижня.

А ще — отримання задоволення від творчої праці і усвідомлення себе в ролі науковців-дослідників.

Усі п’ять днів були насичені різними заходами.

У «Випробуваннях ерудитів» (10-11класи, вчитель хімії Рекіс Н.М.) змагалися дві команди «Метан і «Алмаз». Перемогла команда «Алмаз» — учні 10-х класів. А ще було проведено гру «Щасливий випадок» (10-А та 10-Б класи, вчитель хімії і біології Мартинюк І.І.), інтелектуальне шоу «Перший мільйон» (11-Б клас, вчитель біології Маланчук В.І.), рольову гру «Хімія і охорона природи» (11-А і 11-Б класи); відкритий урок «У світі тварин» (8клас).

Під час тижня колегіанти надзвичайно були активними. Самостійно робили презентації своїх команд, підбирали дидактичні матеріали, ребуси, вікторини, кросворди, задачі. Відбувся конкурс стінгазет: перемогу здобула газета «Біохімія» учнів 10-Б класу (Калашніков І., Гузовський Б., Гук І., Чубатий Н., Агащук М., Полуситок Д.) та газета «Атом» учнів 9 класу (Явнич Ю., Монтас І., Солодкий М.). Проведено усний журнал «Кислотні дощі» за участю учнів 8-11 класів.

Отже, тиждень хімії та біології пройшов успішно. Метою якого було: узагальнити і розширити знання учнів з хімії та біології, розкрити їх значення в житті людини та довести необхідність вивчення дисциплін; виховати дбайливе ставлення до природи; формувати практичні вміння і навички; сприяти екологічному вихованню учнів, свідомому ставленню до власного здоров’я; розвивати творче мислення, пам’ять, мову, вміння логічно міркувати та робити висновки.

п. Надія Рекіс,
заступник директора з НМР,
вчитель хімії, біології

Пожертва

Пожертва

Газета

Газета «Цвіт нації»

YouTube-канал

Державна служба якості освіти
JSN Solid is designed by JoomlaShine.com