21 квітня 2016 р. у колегіумі відбувся День цивільного захисту, мета якого — вироблення вмінь грамотно і чітко діяти в надзвичайних ситуаціях.

День ЦЗ розпочався лінійкою, під час якої директор колегіуму, начальник ЦЗ, Гумен І.В. ознайомив присутніх із планом проведення. В ході комплексних об’єктових тренувань відпрацьовано евакуацію учнів та всіх працівників колегіуму з будівлі навчального закладу, використання індивідуальних засобів захисту через умовну надзвичайну ситуацію. В актовій залі учні переглянули відеопрезентацію «Надання першої медичної допомоги».

До Дня ЦЗ підготовлено виставку-конкурс стінгазет та малюнків на тему «Безпека в житті — життя в безпеці». На перервах учні розв’язували кросворди та ребуси. Десятикласники здійснили екскурсію до Бучацької пожежно-рятувальної частини ДСНС України в Тернопільській області, під час якої особливе враження справило ознайомлення із сучасною технікою для рятувальних робіт. Тут колегіанти приміряли справжній бойовий одяг рятувальника.

Вибухом емоцій та духу суперництва для всіх учнів стали комбіновані змагання-естафети з елементами виконання нормативів з одягання протигаза, транспортування потерпілого та ін. У запеклій боротьбі призерами змагань стали учні 9 та 11-Б класів. Перемогу здобула команда 11-А класу. День цивільного захисту пройшов організовано, динамічно і цікаво.

Колегіанти ще довго ділитимуться враженнями. Можливо, серед них є майбутні герої-рятувальники.

01.jpg 02.jpg 03.jpg

04.jpg