Візерунки математики, так само, як візерунки художника або поета, повинні бути прекрасні; ідеї, так само, як кольори або слова, повинні гармонійно відповідати один одному. Краса є перша вимога: в світі немає місця для непривабливої математики.
(Р.Х. Харді)

Навчати дітей бачити красу математики, розвивати інтерес до неї — одне з найважливіших завдань, що стоять перед педагогами. З метою залучення учнів до активної пізнавальної діяльності, розширення їхнього математичного кругозору, пробудження інтересу до математики з 30.11 по 04.12 2015 року в нашому колегіумі пройшов Тиждень математики.

На кожен день тижня сплановано математичні заходи: конкурси, змагання, відкриті уроки. Тиждень розпочався урочистою лінійкою, на якій учні познайомились з планом заходів тижня математики. Протягом тижня учні школи виконували цікаві завдання з математики.

1 грудня проведено усний журнал «Елементи топології. Лабіринти», де учні ознайомилися із цікавими властивостями стрічки Мебіуса, та з Топологією, як окремим розділом математики. Із захопленням учні колегіуму переглянули кінофільм «Секретний код життя: фігури». 3 грудня відбувся відкритий урок з алгебри в 9 класі: «Квадратна нерівність. Розв’язування квадратних нерівностей».

Проведення тижня математики сприяло удосконаленню й урізноманітненню розумової діяльності учнів: уяви, спостережливості, розвивало їхні важливі якості мислення: логічність, здатність до абстрагування, порівняння, доведення тверджень. Ми переконалися, що будь-яка діяльність дитини буде успішною тоді, коли вона здійснюється без примусу дарує радість відчути себе переможцем, творцем.

01.jpg 02.jpg 03.jpg

04.jpg 05.jpg 06.jpg