Головне завдання вчителя, як відомо, навчити дитину, зацікавити тим чи іншим матеріалом, пояснити незрозуміле, пробудити інтерес до невідомого.

Тож саме над цим і працюють вчителі-словесники Бучацького ліцею імені Святого Йосафата. З 09 по 13 листопада в закладі освіти був проведений тиждень української мови та літератури, в рамках якого сплановано і успішно проведено ряд заходів.

Для учнів восьмого класу організовано інтелектуально-розважальну гру «Рідна мова чиста як роса», у якій взяли участь три команди. Учасникам змагань запропоновано 8 завдань, які були націлені на знання рідної мови. Колегіанти продемонстрували високий рівень знань, неабияку спритність. За підсумками квесту команди набрали приблизно однакову кількість балів і посіли І, ІІ та ІІІ місця, отримавши солодкі подарунки.

Для учнів 9-А класу вчитель Борис Р.І. організувала конкурс «Без мови немає народу, як сонця без сяйва й тепла!», а для учнів 9-Б класу Пулик О.С. провела мовну вікторину «Подорож океаном рідної мови».

Також учні 9-х класів долучилися до написання ХХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності «Виклики книжкової ери», який транслювався по українському радіо та телебаченні.

Для учнів 8–11 класів в День української писемності організовано І етап Міжнародного конкурсу ім. Петра Яцика.

Заходи, проведені впродовж декади, були різноманітні, цікаві, сприяли розвитку творчої активності, пізнання, активної життєвої позиції.

01.jpg 02.jpg 03.jpg

04.jpg 05.jpg 06.jpg

07.jpg 08.jpg 09.jpg

10.jpg 11.jpg 12.jpg

13.jpg 14.jpg 15.jpg

16.jpg 17.jpg 18.jpg

19.jpg