До дня захисника України та Дня українського козацтва 10 жовтня 2018 року у колегіумі відбулись «Козацькі забави» серед учнів 8–11 класів.

У минулому українського народу було таке неповторне і легендарне явище як Запорізька Січ. Це про неї Гоголь писав: «Так ось вона, Січ! Ось те гніздо, звідки вилітають усі ті горді й дужі, як леви. Ось звідки розливається воля й козацтво на всю країну!» Козацтво не було випадковістю на нашій землі… Прибуваючи до безмежного степу, козаки селилися понад Дніпром та Південним Бугом. Особливо їх приваблював Дніпро — священна і заповітна ріка, оспівана в думах та переказах.

Хто такі українські козаки? Це вільні люди, що над усе любили волю, свободу, рідну мову, землю. Це — воїни, хлібороби, господарі, поборники вільної України. Бог і Україна, свобода рідного краю, його добробут і щастя, вільна Українська держава — їх найвищі ідеали.

Українські козаки, запорожці-лицарі — це люди з міцним здоров’ям, готовністю на фізичні випробування.

Ми — нащадки козаків, про них пам’ятаємо і щорічно в колегіумі проводимо гру «Козацькі забави».

Кожен клас створив команду із шести козаків, найспритніших, найсильніших, фізично підготовлених.

Змагання складались з таких етапів: козацькі естафети («Пронести затиснутий шар між двома обличчями на певну дистанцію», «Перетягування каната», «Битва подушками на колодах», «Стрибки у мішках на швидкість», «Стрільба з пневматичної зброї»), конкурс «Ватра», представлення команд. Козаки-колегіанти показали свою фізичну міць, силу, спритність, вміння марширувати та виконувати стройову пісню.

Боротьба була запеклою. Команда 10-Б класу вперто хотіла виграти в одинадцятикласників, але отримала ІІ результат. Тож достойну перемогу отримала команда 11 класу.

Серед 8–9 класів найсильнішими зарекомендували себе учні 9-Б класу.

І які ж забави без куліша, грибної підливи та смачненького шашличка з квашеним огірочком. Тут добряче попрацювала команда вчителів.

Подякуємо всім учасникам «розваг» за чудовий відпочинок.

Ігор Пастушак, учень 10-А класу

01.jpg 02.jpg 03.jpg

04.jpg 05.jpg 06.jpg

07.jpg 08.jpg 09.jpg

10.jpg 11.jpg 12.jpg

13.jpg 14.jpg 15.jpg

16.jpg 17.jpg 18.jpg

19.jpg 20.jpg 21.jpg

22.jpg 23.jpg 24.jpg

25.jpg 26.jpg 27.jpg